Sigurnost foruma
Rating for nasadeca.forumi.biz
 photo banner-1-1.gif

Torte i sitni kolaci

Nasa Deca :: Kuca :: Kuvar

Strana 2 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Torte i sitni kolaci

Počalji od Veka taj Pet Okt 19, 2007 7:58 am

First topic message reminder :

Posle glavnog jela, dolazi dezert...sta za dezert? :kafa1:

___________________________________
Danica, moja zvezdica: 06.08.2005.

"Čovek srcem ispravno vidi...suštinsko je oku nevidljivo.."




www.telenetshop.rs

Veka
Administrator
Administrator

Broj poruka : 3873
Godina : 35
Lokacija : Nis
Datum upisa : 16.10.2007

Nazad na vrh Ići dole


Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Pet Feb 01, 2008 7:56 am

KENEDI TORTA

1.kora: 6 jaja,6 kašika šećera,6 kašika brašna,malo praška za pecivo.Testo ispeći i podeliti na dva dela ili peći svaku koru posebno.Nakon što su pečene, kore preliti sa 150 gr. mleka u koje se rastopi 100 gr. čokolade.
2.kora: 5 belanaca umutiti u čvrst sneg pa dodati 200 gr. šećera,100 gr. suvog grožda,
200 gr. seckanih oraha.
Peći na laganoj vatri.
Fil: Skuvati 2 pudinga od vanile gušće pa u to dodati 250 gr. mlevenog keksa.
Kada se ohladi dodati umućen puter 250 gr. sa 200 gr. prah šećera i u to dodati
5 žumanaca pa sve zajedno izmešati. Filovati:tamna kora,fil,bela kora, fil,tamna kora.
Celu tortu premazati sa malo fila i preko svega toga 2 umućena šlaga.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Pet Feb 01, 2008 7:57 am

VELIKA SLADOLED TORTA

Potrebno je: Šlag na meru 2x 150 gr. i 1 x 300 gr.,4 jaja, 100 gr. seckanih prepečenih lešnika, čokolada u prahu, kandirano voće,žele bombone
Uzeti jednu veliku šerpu i dobro je podmazati sa puterom ili margarinom a zati sledi:
150 gr. šlaga umutiti sa 2 dcl.vode, kada je umućeno dodati 4 umuena žumanca i 100 gr. seckanih lešnika.Sipati u šerpu kao prvi sloj i staviti u friz.Za to vreme umutiti drugih 150 gr. šlaga sa 2 dcl.vode i u to dodati 2-3 kašike čokolade u prahu ili 100 gr. topljene čokolade.Sipati preko prvog sloja pa u friz. 300 gr. šlaga umutiti sa 4 dcl vode i u to dodati čvrst sneg od 4 belanaca.U tu smesu dodati seckane žele bombone ili kandirano voće ili seckane pistaće ili suvo groždje potpoljeno u rum ili sveže voće pa to kao treći sloj sipati u šerpu pa u friz.Sutradan šerpu sa sladoledom staviti u veću sa toplom vodom samo malo da otpusti pa prevrnuti na tanjir.Ne pojedenu tortu vratiti u friz.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Pet Feb 01, 2008 7:57 am

PESAK TORTA

Potrebno je:
5 dcl.mleka,2 pudinga od vanile,5 kašika šećera,250 gr putera,100 gr. mlevenog keksa pti ber,100 gr. kokosovog brašna,100 gr. mlevenih oraha.2 kesice šlaga.
Skuvati puding u pola litre mleka sa šećerom.Kada se ohladi dodati umućen puter i sve dobro umutiti. Podeliti na 3 dela.U prvi deo krema dodati keks, u drugi kokosovo brašno i u treći deo krema mlevene orahe.U deo sa keksom dodati kesicu vanil šećera a može i rastopljene čokolade ako želite.Ređati sloj po sloj. Ukrasiti sa šlagom.

Radina pesak torta

3 pudinga od vanile skuvati u pola litre mleka. Ohladiti. 150 gr. putera umutiti sa 200 gr. šećera u prahu pa pomešati sa pudingom i u to dodati 300 gr. mlevenog keksa. Podeliti na 2 dela.

U prvi deo staviti 100 gr. rastopljene čokolade.
U drugi deo dodati orahe mlevene ili seckane po želji jednu šaku i izgnječenu jednu bananu.Odozgo ide umućen šlag.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Pet Feb 01, 2008 7:58 am

1 pakovanje velikih oblandi
prvi fil: 6 žumanaca umutiti sa 200 gr. prah šećera,
3 kesice vanil šećera i pakovanjem putera ili margarina.
drugi fil: 6 belanaca umutiti čvrsto i dodati 10 kašika kristal šećera,
100 gr. rastopljene čokolade i 200 gr. mlevenog plazma keksa .
Filovati oblande - naizmenično žuti pa braon fil ili prva dva reda
braon fil pa druga dva reda žuti fil.
Filovati rupičastu stranu oblandi a ne ravnu

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Pet Feb 01, 2008 7:59 am

LIMUN OBLANDE

Potrebno je: 4 žumanca,150 gr. šećera,sok i kora od jednog limuna,200 gr. margarina ili putera,120 gr.prah šećera,
3 oblande velike
Pripremanje: Staviti u manji lonac žumanca i kristal šećer,dobro umutiti,dodati sok i koru od 1 limuna. Zatim kuvati na pari uz stalno mešanje dok krem ne postane dovoljno gust.
Kada se masa ohladi dodati penasto umućen puter
sa prah šećerom.Filovati oblande.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Pet Feb 01, 2008 8:00 am

POMORANDŽA OBLANDE
5 jaja
5 kašika prah šećera
150 gr prah šećera
200 gr putera
1 veća pomorandža
za glazuru:200 gr šećera
1dl vode
1 pomorandža
pakovanje oblandi
Postupak:5 celih jaja dobro umuti sa 5 kašika šećera,nastrugati koru i iscediti sok od pomorandže i kuvati na pari.Ostaviti da se ohladi.Umuti puter i 150gr prah šećera i sjedini sa hladnim kremom. Filovati oblande i preliti glazurom koja se sprema ovako:ušpinovati gusto 200gr šećera,sa 1 dl vodom i sokom od 1 pomorandže.Skloniti sa vatre i umutiti dok ne pobeli.A zatim razliti preko oblande i ostaviti da se stegne.Seći na štanglice.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Pet Feb 01, 2008 8:16 am

MUNCH MALLOW

KORA:
8 žumanaca izmutiti sa 1 čašom od jogurta šećera, pa dodavati redom 1 čašu brašna (oštrog), 1 čašu mleka, 3 kašike kakaa i 1 prašak za pecivo.
Peći u podmazanom i brašnom posutom plehu.

FIL:
8 belanaca izmutiti u čvrst sneg sa 20 kašika šećera. Premazati preko ispečene kore, pa staviti u mlaku rernu da se suši. Preliti istopljenom čokoladom.

PRELIV:
3 kašike vode, 1 vanil šećer, 100g čokolade za kuvanje istopiti na ringli a na kraju dodati 80g margarina.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Pet Feb 01, 2008 8:16 am

KOLAČ"Jaje na oko"

Biskvit:
6 žumanaca,
6 kaš . šecera
6 kaš. brašna
1/2 p. za pecivo - sve dobro umutiti i na kraju dodati snijeg od 6 bjelanaca.
Izjednačiti i ispeći u četvrtastom plehu (malo dubljem).
Pečen biskvit natopiti sokom kompota od marelica (iz konzerve)

Krema:
7 dl mlijeka
6 kaš. šećera,
2 pudinga od vanilije - skuhati u vruće mleko.U prohladjeno mleko dodati 2 pavlake.
Sve dobro izmiksati. Krem preliti preko biskvita i na kraju poređati polovice marelica
iz konzerve okrenute tako da je ispupčenje gore.
Voditi računa da ćete kolač rezati na četverokut, i da na svakom komadu
treba da u sredini bude polovica marelice.

Preliv:
1 vrećica bezbojnog preliva za tortu (želatin) -prah
2 kaš. šećera
1/4 l vode
Prah i šećer sjediniti u hladnoj vodi (uzeti 3-4 kašike od one 1/4 l).
Ostatak vode prokuhati, pa sjediniti sa prahom i šećerom.
Ponovo vratiti da prokuha. Hladiti 1 minutu, a onda preliti preko kolača.
Ostaviti u frižider da se ohladi i stisne.

Napomena: Kad se ovaj kolač pravi sve se stavlja toplo na toplo.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Pet Feb 01, 2008 8:17 am

BRESKVICE

Potrebno je:
4 šolje brašna,1 šolja šećera,1/2 šolje masti( ja koristim margarin)
1 šolja mleka,2 jaja,1 prašak za pecivo

Sve sastojke dobro umešati i neka testo odstoji pola sata. Tada praviti polukuglice i peći na 220 C oko 10-15 minuta, proveravajte da ne izgore.
Hladne polukuglice izdubite vrhom noža.


FIL:
Mrvice koje se dobiju kada izdubite polukuglice, samljeti na mašinu( ja ih samo izmrvim rukama) i dodati u njih pekmez po izboru, ja upotrebljavam pekmez od jagoda, rum i malo mleka. Filovati i spajati po dve kuglice . Polovine umakati u različite ekstrate pa u kristal šećer

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Pet Feb 01, 2008 8:18 am

KREMISIMO TORTA

I kora : Umutiti 12 bjelanaca sa 24 kašike šećera, dodati 3-4 kašike prezli
i 1 kašiku sirćeta. Peći u tepsiji od el.šporeta.
Peći na 150 stepeni 1h 15min. Presjeći na pola.

II kora : Umutiti 9 bjelanaca sa 9 kašika šećera dodati 9 zumanaca, 3 kašike prezli, 250 gr mlj.oraha I 3 kašike kakao.
Peći u tepsiji od el.sporeta 10-tak minuta I presjeći koru na pola.
Fil : Umutiti 12 zumanaca sa 300 gr šećera, dodati 10 kašika gustina i skuvati u 1l mlijeka. U ohladjeno dodati 250 gr margarina umućenog sa 250 gr šećera u prahu. Na kraju dodati 200 gr rastopljene čokolade.
Posebno umutiti 1l slatke pavlake.
Redosled slaganja : crna kora, fil, slatka pavlaka,bijela kora, fil, slatka pavlaka, crna kora, fil,slatka pavlaka, bijela kora, fil, slatka pavlaka.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Pet Feb 01, 2008 8:18 am

STEP KOLAČ

I FIL : U 1l vode skuvati 12 kašika šećera,12 kašika griza I kesicu "step"
soka od narandže.Sipati u pleh.

II FIL : U 1l mleka skuvati 12 kašika šećera I 3 pudinga od jagode.Preliti
preko I fila.

III FIL : U 1l vode skuvati 12 kašika sećera,12 kašika griza I kesicu "step"
soka od kivija.Sipati preko II fila.

Kada se kolač ohladi staviti odozgore 1 šlag.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Pet Feb 01, 2008 8:19 am

KAPRI TORTA - pojednostavljeno

za domaćice početnice

Potrebno je:

Pakovanje belih kora (može se pronaći u prodavnicama zdrave hrane)
6 pudinga od vanile
1 lit. mleka
1 čaša vode
0.5 kg jagoda
1 vanil šećer
0.5 kg šećera

I fil
Sipati u šerpu 1 čašu vode, 0.5 kg jagoda i 250 gr šećera.
Kuvati dok se voće ne raspadne.
Kada prokuva dodati 2 pudinga razmućena u 1/2 šolje vode.

II fil
Skuvati 4 pudinga sa 100 gr šećera u 1 lit mleka.
Umutiti margarin sa 150 gr šećera u prahu.
Kada se puding ohladi pomešati puding i margarin.

Odozgo staviti glazuru od čokolade i šlag

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Veka taj Uto Feb 19, 2008 5:40 am

Gusti mlečni sladoled
Sastojci
Na svakih 250g voća ide:
- 4 dl kisele pavlake
-150 g belog kristal šećera
- 2 kesice šlaga
Način pripreme
Umutite
šlag. 2/3 voća izmiksajte ili propasirajte a 1/3, po želji, isecite na
sitnije komadiće. Mikserom povežite pavlaku i šlag, dodajte šećer i na
kraju voće.
Ukoliko umesto voća odlučite dodati čokoladu-
korisitite čokoladu u prahu (instant čokoladne napitke) ili čokoladu
otpoljenu u mleku. U tom slučaju, smanjite količinu pavlake za 1dl a
šećer dodajte na samom kraju i po potrebi ukoliko čokolada nije
dovoljno slatka.
Sladoled
pre služenja neka bude nekoliko sati u zamrzivaču. Prednost sladoleda
sa pavlakom je što i nakon smrzavanja ostaje kremast a kiseolst pavlake
često pojačava ukus voća

___________________________________
Danica, moja zvezdica: 06.08.2005.

"Čovek srcem ispravno vidi...suštinsko je oku nevidljivo.."




www.telenetshop.rs

Veka
Administrator
Administrator

Broj poruka : 3873
Godina : 35
Lokacija : Nis
Datum upisa : 16.10.2007

Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Uto Feb 19, 2008 5:42 am

mmmmm veki posla mi voda na usta citajuci recept, Crying or Very sad moram ga probati....divno zvuci mogu misliti kako je tek ukusno!!!!!!! Laughing

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Sre Feb 20, 2008 8:23 pm

LEDENI PLAZMA KEKS

sastojci:

200 g mlevenog keksa,
150 g mlevenih oraha,
100 g razmekšalog margarina,
50 g šećera,
sok od 1 limuna,
1 dcl nekog voćnog soka,
kesica vanile.

Za ukrašavanje:
šlag,
mrvice od čokolade.

priprema:

Sjediniti sve sastojke, staviti u uzan dugačak kalup i smestiti u friz da se zaledi.
Pred služenje ukrasiti šlagom i posuti mrvicama od čokolade.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Čet Feb 21, 2008 10:02 pm

Sofijine kocke



Sastojci
Za testo:
3 jaja
150 g šećera
150 ml ulja
100 ml mleka
100 g čokolade
70 g brašna
1 prašak za pecivo
100 g mlevenih lešnika
Za krem:
500 ml mleka
1 puding kakao
60 g šećera
100 g čokolade
50 ml jake crne kafe
250 g maslaca
Za glazuru:
20 g maslaca
100 g čokolade
Priprema
1. Jaja i šećer penasto izmešajte električnim mikserom, dodajte ulje, mleko, otopljenu čokoladu, brašno pomešano s praškom za pecivo i lešnike.
2. Sve dobro izmešajte, a smesu zatim izlijte u podmašćen i brašnom posut pleh veličine 20×30 cm i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 35-40 minuta.
3. Puding skuvajte prema uputstvu na kesici. U topli puding umešajte otopljenu čokoladu i crnu kafu. Izlijte ga u dublju posudu, pokrijte providnom folijom i ohladite.
4. Maslac penasto umutite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmešajte i rasporedite po ohlađenom patišpanju.
5. Za glazuru, maslac zagrejte dok ne proključa, sklonite s vatre, umešajte čokoladu izlomljenu na kockice i mešajte dok ne dobijete glatku strukturu.
6. Tako pripremljenu glazuru prelijte po kolaču.
Posluživanje
Poslužite uz kapućino.
Savet
Kolač dobro ohladite, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Čet Feb 21, 2008 10:02 pm

Medeno srce


Pravi se brzo i lako
Kora: Izmutiti 1,5 čašu šećera sa 1,5 čašom mleka. Pomešati suve sastojke - dve čaše brašna, kašičicu sode bikarbone, dve kašičice cimeta, jednu kašiku kakaoa. Dodati u mleko, i nastaviti sa mućenjem, kada se sve sjedini dodati tri kašike džema po želji.
Ispeći i ohladiti.
Premazati koru džemom i staviti glazuru od 200 gr čokolade.
*Mera: čaša – 2 dl.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Čet Feb 21, 2008 10:07 pm

IŠLER - SRCE


Tijesto:
28 dag margarina
28 dag brašna
14 dag šedera u prahu
14 dag oraha
sok jednog limuna
Priprema:

Umijesi tijesto, tanko razvaljaj. Oblikuj kolačiće kalupom u obliku srca i peci na laganoj vatri.


Krema: 3 jaja
15 dag šećera
10 dag margarina
1 vanilin šećer
Priprema:
Jaja i šećer kuhaj na pari, dodaj margarin i vanilin šećer. Ohladi.


Čokoladna glazura:
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag margarina
Ukrasne mrvice za posipanje.

Priprema:
Čokoladu za kuhanje i margarin rastopi. Kad se kolačići ohlade, Iiiepi po dva kremom. Jednu stranu kolačića umoči u čokoladnu glazuru i posipaj mrvicama kao na slici.


Recept je za oko 150 kolačića veličine kao na slici.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Čet Feb 21, 2008 10:17 pm

KESTEN TORTA

Za koru :
250gr mlevenog plazma keksa
250gr kesten pirea
150gr margarina
100gr šećera u prahu
100gr mlevenih oraha
0.5dl ruma

Za fil:
250gr kesten pirea
250gr mlevenih oraha
100ml vode
100gr kristal šećera
20gr vanilin šećera
100gr margarina
0.2dl ruma
2 kesice šlaga


Ulupajte penasto margarin sa šećerom u prahu, pa dodajte ostale sastojke za koru i dobro izmešajte da se ujednači. Zatim stavite na tacnu i oblikujete koru.
(FIL) Mlevene orahe prelijte ključalom vodom u koju ste prethodno rastopili šećer i vanilin šećer. Zatim u te orahe umešate margarin, dodate kesten pire i rum. Dok je fil još topao nanesete ga preko kore. Odozgo stavite šlag i možete narendati čokoladu

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Čet Feb 21, 2008 10:19 pm

TARABA TORTA

300gr plazme keksa
200gr secera u prahu
1 margarin
200gr cokolade za kuvanje
7 jaja
3 kasike secera
3 slaga

Umutiti margarin sa 200gr secera u prahu,pa dodati jedno po jedno zumance i 200gr rastopljene cokolade.U drugoj posudi umutiti 7 belanaca sa 3 kasike secera.Obe mase sjediniti.Na dno tacne redati plazmu natopljenu mlekom,preko toga fil a gore slag.
Pre sluzenja dobro rashladiti u frizideru.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Sub Mar 01, 2008 12:16 am

Baklava s čokoladom


Sastojci



  • 600 grama kora
  • 250 grama oraha
  • 250 grama margarina (bolje je sa puterom)
  • 250 grama krupno rendane čokolade
  • 600 grama šećera

Način pripreme


Staviti dve kore jednu preko druge, pa filovati rendanim orasima i čokoladom. Uviti čvrsto, poređati sve u pleh i seći nožem kriške na 5 cm. Preliti otopljenim margarinom i ostaviti da odstoji desetak minuta, a zatim peći na tihoj vatri (50 stepeni) 45 minuta.
Skuvati 600 grama šećera i dve čaše vode, pa kad se šerbet ohladi, preliti vruću baklavu.
Vreme pripreme: 60 minuta

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Sub Mar 01, 2008 12:17 am

Rolat s bananama


Sastojci



  • 250 grama margarina
  • 250 grama prah šećera
  • 1 jaje
  • 300 grama mlevenog keksa
  • 100 grama seckanih žele bombona
  • 100 grama mlevenih oraha
  • 2 narendane jabuke
  • može a ne mora suva grožđa
  • 4 banane
  • 2 šlaga ili 150 grama čokolade

Način pripreme


Umutiti margarin i šećer. Dodati 1 jaje, mleveni keks, seckane žele bombone, mlevene orahe, 2 narendane jabuke i suvo grožđe (može, a i ne mora). Sve dobro izmesiti. Na tacni rastanjiti jedan deo mase (u vidu pravougaonika) i uzduž poređati banane (dve po dve).
Odgore staviti drugi deo mase i oblikovati rolat (ne može da se urole kao pravi rolat!). Preko staviti dva umućena šlaga ili glazuru od čokolade.
Vreme pripreme: 15 minuta

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Sub Mar 01, 2008 12:18 am

Jednostavan kolač sa čokoladom


Sastojci



  • 3 čaše jogurta
  • 3 čaše šećera + 10 kašika šećera
  • 3/4 čaše ulja
  • 2 kafene kašike sode bikarbone
  • 3 čaše brašna
  • 2 supene kašike kakaoa
  • 100 grama mleka
  • 50 grama margarina
  • 150 grama čokolade

Način pripreme


Izmešati 3 čaše jogurta, 3 čaše šećera, 3/4 čaše ulja, 3 čaše brašna, 2 supene kašike kakaoa i 2 kafene kašičice sode bikarbone. Staviti u pleh da se peče na 200 stepeni. U međuvremenu, na šporetu u 100 grama mleka rastopiti 10 kašika šećera. Tome dodati 50 grama margarina i 150 grama čokolade.
Kada se kolač ispeče, izvaditi ga iz rerne i preliti ovim prelivom. Sačekati dok kolač u potpunosti ne upije preliv i tek onda staviti u frižider.
Vreme pripreme: 30 minuta

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Sub Mar 01, 2008 12:19 am




Gurabije


Sastojci



  • 2 jaja
  • 6 kašika kiselog mleka
  • 6 kašika ulja
  • 2 dl site
  • 3 kašike šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • brašno po potrebi

Način pripreme


Umutiti 2 jaja, dodati šećer, situ, mleko i ulje, pa sve dobro umutiti. Zatim dodati brašno i prašak za pecivo. Oblikovati kugle pa ih rastanjiti podmazanim rukama ili vaditi modlom iz testa druge oblike i peći na 175 stepeni 20-25 minuta.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Gost taj Sub Mar 01, 2008 12:20 am

Torta od ananasa i piškota


Sastojci



  • 1 konzerva ananasa
  • 250 grama šećera u prahu
  • 250 grama putera
  • 2 velike kutije piškota
  • 300 grama oraha
  • 100-150 grama suvog grožđa
  • 2 šlaga

Način pripreme


Konzervu ananasa otvorite i sok iscedite u duboki tanjir, a ananas, ako je u kolutovima, isecite na kockice. Ukoliko je malo soka u konzervi, dokupite i jedan sok od ananasa u koji ćete umočiti piškote.
Umutite prvo malo puter, pa polako dodajte šećer. Kada se lepo sjedini, dodajte orahe, iseckani ananas i suvo grožđe (ako je krupnije, iseckajte ga). Sve dobro izmešajte.
Poređajte jedan red namočenih piškota, pa premažete polovinom fila. Dodajte i drugi red piškota i preko njega drugu polovinu fila. Tortu na kraju nafilujte šlagom.
Ukoliko želite da vam torta bude nešto viša, možete dodati još jedan red piškota posle drugog fila, pa tek onda staviti šlag.
Vreme pripreme: 30 minuta

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Torte i sitni kolaci

Počalji od Sponsored content Danas u 2:26 am


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh

- Similar topics

Nasa Deca :: Kuca :: Kuvar

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu